Monday, December 27, 2010

~THE NEW ZOO IN PASIR GUDANG~

I dedicate this rage post to the teenagers who attend GEMPAK ASTRO yesterday:
Dear my little malies teenagers ......Why would you act like a monkey? Seriously, can't you all just watch a concert without yelling dirty word, for god sake, sebelah ko tu ada budak kecik yang duk tengok perangai monkey ko tu. Wait, there's more, xde rase sivik kew bile peluk awek ko tu depan orang ramai yg rata2 adults and kids? Aku seriously facepalm bile tgk perangai budak2 muda sekrang neh.

Owh god, yang awek dia plak cam xde maruah duk ngilai2 sama dengan mamat tuh. Damn frustrating gile tgk view camtuh. Finally, i get my butt up, go away from that hideous situation, and go to my Sakura Salju. I don't give a damn about LISA anymore. Aku leh trima kalo dia orang ramai2 duk sorak2 support the concert,but this is to much. Aku g tgk Double Trouble xde pun monyet cam budak2 neh. On my way to my car, i just keep watching the same mentally retard species teenagers. owh dear...at that moment i say to my self to never ever bring my future daughter into this sick situation. leh membimbing ke arah rosak akhlak di peringkat awal.

Well, to faratik (ni adalah golongan penonton yang ade depan gile2 dekat pentas), i seriously think this is the time where you can be pressing your body to the others gender without other people who see that say "WTF r they doing" and the "hey you pervert!!!". All the male faratik at that time will be the lucky bastard, well the female is becoming a cheap BCH. seriously, xkan ade pompan faratik yang duk kesah kalo kene rabe mase tuh. why? diorang da mmg jangka benda tuh akan berlaku. well, let bygone be bygone, the sins is already written, just pray that u still have time to change.

call me kampung if you want, but, at least budak kampung neh sedar mane buruk

Sunday, November 14, 2010

~Sakura SaLJU~




alhamdulillah....
thats all i can say,
dengan izin ALLAH, aku dapat gak ape yang aku harap2 kan dalam hidup neh...

atas tuh kereta aku, aku bagi nama sakura salju....
well meh aku story sket...
PROTON keluarkan kereta SAGA SE, warne MERAH n PUTIH...
korang tau ape simboliknye warne2 neh?
PROTON amik dari cerita bawang merah, bawang putih...
so, SAGA SE MERAH tu melambangkan perwatakan bawang mera yang kejam, ganaz, jaat, n sume unsur2 negetif dalam kehidupan kita sehari2.
SAGA SE PUTIH tu plak melambangkan kesucian, kelembutan, keayuan n segala unsur yang positif lah.

lately aku da jarang gle nak update blog, well, bz gle siut....
aku try r update sekerap mungkin.
now pun aku da ade tenet kat umah, so leh la aku online ari2.
tapi mlm jew r.
pagi keje kowt.
well peeps...
take care yourself k.
adios.

Tuesday, October 5, 2010

~CONGRATZ TO myself~



me n my mom,
thanks to sume orang yang bersusah payah berkorban supaya aku leh pakai jubah n topi konvo neh.
tahniah kepada sume orang yang telah berjaya pakai jubah n topi ni jugak.
kepada yang belum, aku doakan korang berjaya.

Monday, October 4, 2010

~What TO do WheN SHiT HaPPeNs~

dear my peeps,
minggu ni minggu yang bercelaru bagi aku,
meh aku share kan serba sedikit kecelaruan diriku neh....

alhamdulillah, aku da dapat offer kerja kat kilang wat botol plastik kat senai.
jawatan process engineer. kerja 5 hari setengah, dekat ngan umah sewa abg aku, gaji above 2k. amin. rezeki tuhan kasi.

tapi pada masa yang sama, aku tengah tunggu reaksi positif dari 1 company neh..kat tebrau company nye, even jauh, ade la banyak advantages dari kilang kat senai tuh. aku harap sangat awal minggu neh company kat tebrau tu bagi good respond kat aku. insyallah, kalo ade rezeki. aku bukan tamak, tapi tak salah kalo kita amik yang lebih baik untuk diri kita.

sekarang hal yang berkaitan dengan pekerjaan aku nanti, budak2 baru kerja, sure ade tempoh probation, time tempoh probation tuh plak, sure x leh nak amik cuti tahun. maka berkubur la harapan aku nak g jepun tahun neh. sob2....

so how???

Saturday, October 2, 2010

-ACCORDING TO ME-

Dear peep,
pernah dengar lagu orianti-according to you tak?
Lagu ni tentang sorang perempuan yang bandingkan bf dia dengan skandal dia. Perempuan neh pun cakap la yang bf dia slalu anggap dia neh useless, tak fun, tak attractive dan sume yang negative tentang diri dia. Tp skandal dia neh plak puji melambung-lambung, mmg cantik menarik tertarik la kata dia.

Ni aku nak bagi panduan sket kat orang perempuan, ramai lelaki yang cepat bosan dengan pasangan dia, maybe pasal tak de persamaan, tak de keserasian, time ngurat dulu pasal tengok luaran jew. Bile da dapat pikat and da rasmi jadi awek, baru la sedar perangai perempuan tu yang sebenar. Baru la time tu sedar tak de chemistry antara korang dua. Bila tak de keserasian, mula la ajak gaduh ari2.

Yang skandal tu plak, dia tak tau lagi perangai sebenar perempuan tuh,tu pasal la duk puji2, dengan harapan dapat ngurat. Awas wahai kaum hawa, lelaki jarang puji tanpa niat lain.hahaha. Kami bukan manusia berhati kudus macam goku. So, kalo kene puji tu, jangan la cepat kembang idung ye cik kak.

So, according to me, jangan ngurat kalo tak nak kawen.hahaha. Perempuan pulak, jangan cepat cair, kang korang jugak yang mata berair.

Akhir kata, single itu jimat.hahaha.

Saturday, September 25, 2010

-LU PIKIR LA SENDIRI-

dear my peep,
i just finish watching LU FIKIRLAH SENDIRI the movie, my comments?
Well,the director shud stop herself 4 doing any movie from now on. Seriously peeps, this film kinda suck 4 me, the only reason i keep watching it coz the hot mamma mia senorita, puteri sarah n her fren.
Now I understand when the actor, nabil keep says he not understand this film. Me myself keep cursing while watching it, 'ekh, pehal minah neh, ekh, sape pulak neh, la, ada bapak pulak, ekh, ape ngarut neh'
well peeps, dont waste ur precious time watching this crap. Better watch GENG BAS SEKOLAH then this film.

Wednesday, September 22, 2010

-GUD NEWS TO MYSELF-

dear my peepster, mind if i say that i'm damn happy today coz my bro r telling me a damn gud news, he's gonna support me to japan this disember. Kinda feel flying to the moon rite now. Wish sumeone can joy this ride to japan. Yeah!
Things to do,
Renew my damn passport, already 5 year since i been there...
Relearn my japanese language, kinda lost when listened to a simple word.

Thats all i think...

Wednesday, September 8, 2010

~LET'S CLEAR THE THING ~



Peeps!!!!
untuk sesiapa yang takde facebook, ade 1 cerita yang tengah hangat.
ceritanye sorang lelaki miskin yang dihina oleh bekas teman wanita dia di dalam radio.
camni mula-mulanya, lelaki ni g telepon 1 radio ni and ngadu kat deejay dia tentang kisah cinta dia yang dah tak kesampaian. dia cakap ex-awek dia tinggal kan dia and pergi kepada lelaki yang lebih kaya.
laki ni pun just keje jual burger jew and ade lori. so dia merayu la kat deejay neh suruh pujuk ex-awek dia balik kat dia.
deejay ni pun try la col and cakap lek lok dengan pompan tuh. tapi pompan tuh g la buka aib si jantan neh cakap dia tak nak kat jantan tuh pasal dia miskin and pmpn tuh nak kat laki kaya.

nak tau ape yang jadi pas tuh?
pompan neh kene kutuk kaw2 punye kat facebook tuh...siap kene label betina materialistik la, mate duitan, and ape2 la.
aku sebenarnye la kan, aku tak setuju and tak paham langsung kenapa orang ramai nak salahkan pmpn tuh.

1st of all, aku nak tanye korang, sape tak nak hidup senang? kite kat zaman yang gune duit untuk beli makanan, bukan zaman yang gune bulu idung or ketiak untuk beli ape2 yang kite nak. kite memang perlukan duit sangat2 dalam kehidup0an kite. jangan jadi bangang dengan kate kite xperlukan duit untuk bahagia...kalo anda dan pasangan anda orang asli dan hidup di dalam hutan hutan khatulistiwa, fakta duit neh leh la disangkal....so, betol r pmpn tuh punye pilihan untuk tinggalkan jantan miskin tuh....

2nd....korang suke kew kalo ade orang laen tau hal-hal cinta korang? kalo sorang dua jew yang tahu tentang masalah cinta korang, sure leh maafkan lagi......ni da sampai kol kat radio yang aku rase lebih dari 200 orang (aku agak-agak jew) yang duk dengar deejay tuh tanye soalan problem cinta korang....tak ke rase cam hilang maruah time tuh....korang nak cakap "cayang", "tomey", "ucuk" kat depan famly pun korang segan, ni kan pulak da jadi cam ni. kalo aku pun aku ngamok sakan n kutuk2 jantan tuh....

3rd....ni mesti jenis jantan yang tak paham bahasa malaysia...pmpn tuh sure da berbuih mulut cakap "SAYA DA TAK NAK KAT AWAK LA, AWAK MISKIN, SAYA DA TAK NAK KAT AWAK LAGI"....jantan tuh plak TETAP nak pujuk cam orang tak paham bahasa "MISKIN" and "SAYA TAK NAK"...sangat-sangat menjatuhkan maruah lelaki la lu bai...terima je la kenyataan yang pmpn tuh tak nak kat ko dah....dia da ade pilihan laen...perlu kew ko nak malukan diri sendiri....bek ko wat plan camne nak majukan diri...tambahkan tempat jual burger kew, wat lori sewa kew, ape kew...come on la..SEDAR DIRI...

so peeps, korang leh terima tak alasan aku neh? ikut korang la k...kite masing-masing ade pendapat kite sendiri....just jangan ikut la pendapat orang laen without having your own reason....

to girls, you got your choices to pick the right man with the right attitude.
to guys, just be the right man with the right attitude.

really hope xde lagi la jantan cam neh wujud lagi....again, aku bukan hina jantan tuh ok, tapi kite kalo nak sesuatu tuh, kene r tengok diri kita macam mane.....
pandang diri and pandang poket korang sebelum senang2 nak cakap "GUE SUKA SAMA LOO"...

again, you go girl!!!!!!

Tuesday, September 7, 2010

~Selamat Hari Raya~



wheee....tinggal 2 hari jew nak abis keje n sambut raya...
keje aku pun tiggal sket jew nak beres. alhamdulillah.
raye kali ni aku akan beraya di KL, tempat abang n kakak aku.
so, satu famly akan datang KL taun neh.
pas raye neh ade 2 interview menanti. hope aku leh dapat r decent job dari keje duk men fb jew hari-hari macam sekarang neh.huhuhu.

di kesempatan ini aku nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kat korang yang bace blog aku neh....

Thursday, August 26, 2010

~ALHAMDULILLAH~

Peeps...
aku baru sahaja menjahanamkan mesin kat spital neh....
sib baik la barang tuh ade warranty lagi....
sib baik...
bodo punyer buku manual....penat aku membaca berhari2...
last2 jahanam mesin tuh jadinye....
sape nak ikut upacara membakar buku manual neh???

p/s:aku dak biomed eng. kat sebuah spital yang dirahasiakan...kwang kwang kwang....

~RECENTLY...~



Dear peepster...
how r u today....
so sorry for leaving you for such a long time.
just want to search an answer about sumething.
and da jumpe dah.

persoalan= KENAPA MEMBER2 AKU YANG ADE FACEBOOK, JARANG GILE DA NAK UPDATE BLOG?
jawapan= PASAL FACEBOOK SENANG NAK UPDATE STATUS DIRI. KIRENYE, LEH MENCAPAP TAHAP AGUNG.

aku baru jew ade facebook, nak add try search RACD RADZI.
well, ape yang aku leh cakap tentang facebook neh,
+aku suke bile dapat bersosial dengan kawan-kawan aku yang dah lame aku tak dengar khabar.
+Dapat jumpe balik Ex-cinta munyit yang da lame lost contact.
(Even pastu rasa nak hentak kepala kat dinding selepas tengok status si dia yang dah ber'in relationship' atau ber'married'....dan rase nak lajukan hentakan kepala tuh bile si dia plak da transform dari gadis suci kepada wanita super model...huhuhuhu)
+Dapat tengok gambar-gambar lama yang dalam simpanan member-member korang.
(nak-nak pulak bile tengok diri sendiri dulu bukan main cikeding dan sekarang da makin membelon)
+Leh buat kuiz bangang campur karut hatta sengal. Kuiz paling sengal pernah aku buat dalam facebook tuh, SIAPAKAH ARTIS YANG LAYAK BERPASANGAN DENGAN ANDA? well, aku dapat TIZ ZAQYAH and FAZURA....jangan la jelez sangat...kuiz je pun.

itu jew kowt yang best.
tapi yang paling aku sayang sangat facebook neh, ia telah berjaya menghabiskan masa aku setiap hari dari kul 8.30 sampai ke pukul 4 petang. yeah, seronok gile bile duk depan PC office sambil main internet tanpa buat pape....

owh, aku nak share sesuatu dengan korang, kepada sesiapa yang minat ahadiat akasha, dia pun ade wat blog. korang g try search kat google: ahadiatakashamerepeklagi
even blog dia ada sikit2 unsur 18SX, tapi overall aku enjoy la bace tentang kisah hidup dia and cara penulisan dia. really wish to read budak setan, budak setan 2 and lagenda budak setan. cari kat kedai memang takde punye la.

to cik sal: versus-hlovate, aku bagi 3/5 bintang r. dia punye tarikan novel tuh bile da nak sampai ending cerita tuh jew. awal n mid still rase tak berbaloi beli, bile da nak bace part ending baru la rase cam, not bad seh....nanti aku pass kat ko la k.

sekarang ni aku tengah layan novel TIDAK SECANTIK HUSNA. actually, dari beli haritu sampai sekarang, tak bukak-bukak lagi pun buku tuh. bz jaga anak sedara r. huhu.

untuk post kali ni aku sudahi dengan lafaz amin coz termakbul jua hasrat aku nak update blog ni. sekian peepster.

Wednesday, July 21, 2010



wallo peeps...
yes its me again...
tgk la gambo kat ats tuh...
hehe
amaran, jgn tgk gambo di atas pada bulan pose, kerana didapati gambo di atas mampu menambahkan kapasiti air liur kat mulut korang.
BTW, gambo kat ats tuh, time aku kat tmepat restoren abang aku, HAKKA REPUBLIK. ape yang bestnye tempat neh?
ape yang best?
ape yang best korang tanye???
yang best nye of coz la pasal xyah bayar.abang aku yg masak kot.wakakaka
tapi personally aku xkan jejak kaki kat sini kalo bukan abg aku keje situ, bukan ape, takut kene basuh pinggan jew karang. xmampu nak byr dowh. yang atas tu jew mau dalam rm30++. giler ape. RM30++ kalo g kfc leh beli bucket da.
tapi......dia punye rase...wooooohooooo....mmg heaven seh....padan la orang kaye x kesah kuar duit utk makan mahal2.
btw, banyak da interview request aku dapat neh. doa2kan la x jadi bangang time kene interview tu nanti.huhu.

Saturday, July 17, 2010

~MONKEY LOVE~



Hullu peepster....
jom ngomel kat sini...
arini kite ngomel bab cinta monyet, tapi kalo di translate kepada bahasa orang eropah, di sebut puppy love, since puppy tu haram n najis, kite wat translation kite sendiri.
cinta monyet=monkey love
deal?
hahaha
ok peeps, sape yang xde pengalaman cinta monyet neh, anda dinasihat g la zoo negara atau negeri anda.
meh aku story mory sket cinta monyet aku neh.
dulu time aku umur 7-10 tahun, famly aku asyik pindah randah. dari JB ke KULAI, dari KULAI ke LANGKAWI, dari LANGKAWI ke KULAI balik. aku pun xtau nape, ala, tau pun bukan ade effect kat diri aku.hahaha. meh aku cerita sket cinta monyet aku sebelum aku berpindah dari KULAI ke LANGKAWI.

Time aku kecik2, aku comel dan kacak (sila muntah). time aku skolah rendah dulu, cikgu bahasa melayu aku nak wat upacara perkahwinan bangsa melayu. so dek kerana ketampanan aku, aku pun terpilih menjadi pengantin lelaki, dan pengantin pompan dia pun aku xtau sape pasal cikgu pilih pengantin pmpn last minit kalo x silap aku.
time hari persandingan (cewah,cam betul2 lak), aku baru la jumpe bdk pmpn nye.
dari situ la aku terpikat n tertawan,muakakaka. siap berkompang bagai. dem. so terasa hate-love emotion time tu. hate pasal aku yang kene bahan tontonan, love pasal aku mmg bdk giler glamor time kecik2 lagi.
pas2 abis upacara tuh, trus kitorang declare kapel. waaaa, time tu la baru aku ada pengalaman terima surat cinta dgn bedak harum. kalo skrang dapat surat camtuh, mampus aku ingat ANTRAX. hehehe.g google ape tu ANTRAX kalo lupe. aku pun xtau ape sengal aku dulu time kecik2, aku akan kasi mak aku baca surat cinta aku. time tu mak aku akan baca kuat2 n gelak kuat2 dgn famly2 aku. aku yang masih dalam zaman suci campur bangang time tu turut gelak sama2.
aku pun xtau nape aku break up, lupe seh, tapi yang pasti nye la, dia ada hantar last surat cinta kat aku. dalam surat tuh ade lirik lagu TERINGIN-SHIMA. aku sampai sekarang xtau ape makne lagu tuh.wakakaka. sian dia, dapat pakwe bangang cam aku neh.
owh, utk pengetahuan korang, time tu aku baru berumur 8 tahun. ni skrang, aku da umur 23 tahun. monkey love aku pun da nak kawen da. aku siyes terkejut r pasal dia kawen. ingat aku dulu.ciss..hahaha.
well, TO MASNIZA MAHMOOD, CONGRATULATION ON YOUR WEDDING THIS 31/7/2010.

akan aku cuba untuk datang majlis kawen tuh. aku pun mmg suke g majlis kawen member2 aku pasal leh makan free,ngeh ngeh ngeh.

aku chow dulu, ni bawah ade lagu kawen dari sal, ekh silap, saloma.hehe.
ku tuju khas buat mu.
SELAMAT PENGANTIN BARU, TREN TENG TENG TENG.
SELAMAT BERBAHGIA.....TREN TENG TENG TENG
JGN LUPA KAN DAKU....
BEKAS CINTA MONYET MU.WAKAKAKAKAKAKA

Saturday, July 10, 2010

~RAGE!!!!!!!!!!!~




hello again my peeps...
i dun have facebook and will have it after i got a job so that i will proudly write at my status like "hari ni cam haram bizinye keje" or "bos aku sayang aku" or "bila la nak pukul 5 petang"...
so, aku sekarang neh dalam proses job hunting yang sgt extreme. super extreme sampai aku kene g KL duk lepak umah abang n kakak aku semata-mata nak cari keje kat KL lak. act, kat JB mmg berlambak keje, n aku x memilih pun, just yang bangkainye adalah bile ko kene keje kat tempat yang jauh dari rumah ko sendiri or sedara mara dengan gaji RM1300 sebulan tanpa OT. owh dem...

gile ape...

butttttttt....

luckly ALLAH da bukak kan jalan rezeki untuk hambanya yang hina neh. this 12/07/10 neh aku ade interview kat JB, n yes, its so cam hampeh bile aku da duk KL n tibe2 dapat kol tentang interview kat jb neh.
and on the same date, aku dapat interview kat chemor perak. syarikat yang aku rase cam best. got through JOBSTREET and yes, i tend to love it JOBSTREET rite now. from 98 application, ada 5 jew yang under consideration and 1 upcoming interview. and i feel, wow. ALHAMDULILLAH.

well,since aku da ade kat KL n rumah abang aku dekat giler dengan JUSCO WANGSA MAJU, aku pun try la view kedai MPH untuk cari new novel yang leh abiskan masa aku. and aku jumpe HLOVATE punye new novel called VERSUS. and aku pun sambar 1 pas dengar review dari member2 kata HLOVATE punye hasil karya.
but, now the rage part, aku da bace sampai ke muke surat ke 40, aku terasa cam, hampas r gaya tulisan dia kalo nak banding penulis laen. cara dia sampaikan ayat2 sarcastik cam tak kena and x membangkitkan rasa ketawa langsung. aku just baca and sekali sekala ckp, ape la penulis neh punye ayat. HLOVATE definitely la nak try urban society punye background, so dia create cam havoc punye situation. aku truly suke dgn plot cerita versus neh, nice la criter nye. tapi gaya bahasa dia aku x leh blah la. HLOVATE macam terdesak sangat nak wat VERSUS neh cam kelakar or cam sinis. well my fren, u failed to make me laugh....and KARIPAP-KARIPAP CINTA still the best novel eva....

well peeps, nnti aku bagi full review novel neh.x abis baca lagi pun. so, utk peminat HLOVATE, sorry, maybe i need to borrow the aA+Bb novel to say "yup, HLOVATE is great writer"...
no heart feeling k....

~WHERE R U CD???~



hello peeps!!!!
gud to c ya again after all these weeks....
as u can see the pic above, my home is no longer connected with the woooooorrrrlllldddddd....
tak de lagi aktiviti mendownload cerita secara haram jadah sambil buat kuak lentang kat atas katil, owh, i played my laptop on my bed.
why tak de internet???
no no, jgn pikir yang fmly aku tak mampu bayar, kami mampu. cuma kami memilih untuk tidak membayarnya selama 3 bulan. lagipun, kita di negara malaysia yang mengamalkan demokrasi dan kebebasan untuk bersuara. Namun begitu ternyata pihak tmnet tidak menyukai pilihan kami itu. maka, mereka mengambil tindakan drastik dengan memboikot kami.

so, kini tiada lagi aktiviti meluncur internet sambil memeluk bantal puaka kesayangan aku. sob2...
nak tak nak kene r g cyber cafe kalo nak online, sangat tak feel bila men tenet sambil tak peluk bantal puaka ku itu, dan aku tidak akan sesekali wat keje gile dengan mengusung bantal itu ke cyber cafe semata2 untuk ambik feel men tenet.

walaubagaimanapun, dengan tiadanya internet di rumahku, aku rasa sakinah kini semakin hepi kerana ini lah peluang dia keluar dari rumah dan duduk melayan kawan2 sejenis dengannya di starbuck, oldtown, or McD. oh yesss, aku kini di old town, menara hap seng kuala lumpur sambil di temani sakinah. Dengan secawan ice blanded yang berharga RM8.90, da dekat 4 jam aku kat tempat ini dan crew2 restoren ni pun da mula pandang cari gaduh, aku ape kesah, sape suruh ngada g letak stiker tulis FREE WIFI kat pintu kaca tuh. padan muke ko.hahahaha.

ok2, diorang da nak tutup kedai dah. kene cari port laen lak. ok, tata titi tutu.

Friday, June 4, 2010

~HOW I MET YOUR FATHER~



PEEPS!!!
Berdasarkan tajuk diatas, aku dedikasikan post neh kat mak aku menjelang hari lahir dia pada hari esok, 5/6/2010 , mak, amy sayang mak.

Meh aku cerita kan detik2 macam mane mak n arwah abah aku jumpe dulu. Aku da dengar dekat 3-4 kali da and ini la aku cerita kat korang gune tatabahasa, titibahasa dan tutubahasa aku sendiri. So meh le bace ye....

Di suatu hari yang cerah, seorang gadis pingitan di kampung Rambah Pontian Johor, sedang bersiar-siar menaiki basikal ibunya ke kawasan kampung. Gelaran ratu kebaya pada dirinya sering membuatkannya di perhatikan oleh pemuda-pemuda kampung...
Namun, langit tak secerah yang di sangka, tanpa dia menduga...seorang polis bermisai tipis telah menahan beliau atas kesalahan menunggang basikal tanpa lesen...Gadis pingitan yang ketakutan itu merasa bersalah dan tertunduk diam apabila disoal oleh polis bermisai tipis itu....Tanpa dia membantah, alamat rumah pun diberi seperti yang diminta oleh polis dengan alasan untuk menghantar surat saman....Rasa ketakutan menyelubungi gadis itu beberapa hari kerana takut di marahi oleh ibunya kerana disaman oleh polis bermisai tipis...

Selang beberapa hari kejadian, tatkala gadis itu leka menyidai baju di ampaian, dia ditegur oleh seorang posmen...

"Sal oii, ni ada surat chenta dari abang polis misai tipis"

Tanpa bertanya lebih lanjut, gadis itu mengambil dan membacanya kerana dia tahu, semua surat chenta dari polis bermaksud surat saman dan bukan surat chenta yang sebenar.

Tangan gadis itu menggeletar tatkala membuka sampul surat itu, dalam kepalanya hanya memikirkan bagaimana caranya untuk memberitahu ibunya tentang dirinya yang telah disaman. Lalu, gadis itu pun menguatkan semangat diri dan membuka surat itu....
dan seperti yang diberitahu oleh posmen....itu benar-benar surat cinta...dari si polis misai tipis...bertujuan untuk berkenalan....
Lalu bermulalah kisah cinta antara mereka berdua sehingga ke jinjang pelamin...
gambar di atas satu-satunya gambar yang masih ada dan disimpan baik oleh gadis tersebut....

mak, selamat hari lahir...

Thursday, June 3, 2010

~TONITE, SUMEONE MAKE ME BLUSH~




hye peeps2 sekalian....
hehehe
sebelum aku cerita pape, korang buang dulu topi politik korang and pakai topi humor.
so, hear it goes....

tengah aku tengok cerita wipeout usa kat 8tv, tibe-tibe hp aku nyanyi lagu DAUS-KENAPA, menandakan ada mesej masuk dalam hp aku. kalau dia nyanyi lagu MAULANA-RSVP, itu tanda ada orang telefon.
mesej yang aku terima menulis ayat-ayat yang mampu untuk aku pikir 3-4 kali...

"Adakah muka kau sma comel cam najib-pm?haha"

aku terima mesej ini dengan perasaan, "minah neh salah hantar mesej kot", then dia pun menerangkan ayat-ayat beliau, dan aku pun rase terkesan dengan kata-kata dia itu lalu aku terus menggoogle dan menengok gambo dato' najib, and aku pun grab gambar dia and tepek kat post aku neh so korang sume leh wat perbandingan.

mungkinkah ini rupaku setelah aku senja?
mungkinkah rambut aku akan bertukar kaler putih dan bukan biru seperti aku idam-idam kan?
mungkinkah ini sume akan terjadi?
mungkinkah?
mungkinkah?
mungkinkah akan terjadi, dirimu aku miliki, berilah tanda kepastian muuuuuu.....

Wednesday, May 19, 2010

~TO MY DEAR ANAK SELALE~



dear peeps...
kat atas neh adalah anak sedara kesayangan keluarga aku. anak sedara kedua aku. anak sedara aku yang 1st is yang kacukan jepun tuh, criter dia aku hold dulu, kite kasi laluan kat epan neh.

dear peeps...
wat pengetahuan sume, tatkala aku menaip blog ini pada pukul 2.55 pagi 21/5/2010, epan telah dimasukkan ke hospital akibat demam panas. aku siyes mimpikan dia time aku tido pasal sedih sangat tengok keadaan dia dari gambo2 yang akak aku anta ikut MMS kat aku.
epan ni baru je leh berjalan, umo dia baru masuk setahun, aku suke tgk dia jalan. dia cam xberputus asa nak gunekan kaki dia untuk terus berjalan dari harapkan orang dukung dia. kadang2 je la dia gedik nak manja2 untuk kene dukung. and dia sgt suke tgk cermin macam pok cu dia ni jugak. others than that, dia suke gosok2 idung dengan harapan leh jadi mancung (macam pok cu dia jugak).

dear peeps....
are u a smoker??
if u holding an infant, will u smoke?
if u say yes to both question.....F**K YOU!!!!
BECAUSE PEOPLE LIKE YOU DONT DESERVE TO HOLD A CHILD!!!!
IF YOU WANT TO DIE BECOUSE OF THAT F**KING CIGARETTE, JUST GO F**K YOURSELF,
BUT DONT MAKE OTHER SUFFER ALONG WITH YOU,F**KING RETARD!!!!
.....
....
...pagi tadi..
akak aku telefon mak aku....
dia cakap....epan kene asma....
maybe some people will say...normal la budak2 kene asma....
maybe some people will say...i think that from keturunan thing la..

what can i say.....he's living with smoker....
to be precise...the type that i curse at above paragraph....the retard that didn't know the simple rule of smoking....

utk kawan2 aku yang perokok...well, fatwa da kate haram, tapi korang ade pendapat masing2, so aku hormati pendapat korang tuh, asalkan korang leh hormat kawasan2 xboleh merokok aku. ko hormat aku, aku hormat ko. itu prinsip aku. aku x benci korang merokok pun, lantak la, korang punye suke la, bukan korang xtau benda tuh bahaya, sama cam orang gemuk gak, bukan xtau burger McD tu xelok, tapi still jugak nak isap, still jugak nak makan, why? dont ask....

so, aku harap....korang leh la tolong doa supaya epan neh cepat sembuh....
aku xsanggup la nak tgk budak kecik cam dia menderita atas kebodohan orang dewasa....

to my dear epan....
pok cu loves you....

Wednesday, May 12, 2010

~TIKAM BELAKANG~



yo peeps, lets discuss sumething...
have u ever been backstab?
how many?
personally for me, more than i can remember...
oh yes, been backstab is like a routine activity for me.

gilak skiping aku neh. ok2 kite cakap melayu jawa lak.

APAKAH MAKSUD TIKAM BELAKANG INI WAHAI PENDETA RASIDI?
Tikam belakang ni kan, adalah bila kite dikhianati oleh orang yang kita percaya sangat-sangat.


SIAPAKAH ORANG YANG MENIKAM BELAKANG INI WAHAI PENDETA RASIDI?
Orang-orang yang tikam belakang ni, selalunye orang yang cacat or yang tak sempurna sifat dia. Paling tepat sekali, orang tu xde organ-organ hati dan perut. orang-orang macam tu la yang suke tikam belakang. lagi satu, orang-orang neh pentingkan diri sendiri, asalkan dia SELAMAT, dia KENYANG, dia GEMBIRA or dia lepas dari pape beban, dia tak kesah utk korbankan orang lain.
SIAPAKAH ORANG YANG DITIKAM BELAKANG INI WAHAI PENDETA RASIDI?
Orang-orang yang selalu kene tikam ni pulak, haih, kesian sangat. orang-orang ni xbersalah pun. Diorang neh just salah dalam memilih kawan atau orang yang boleh mereka percayai. Kalo dapat orang yang bertanggung jawab, alhamdulillah. Kalo dapat cam MAYA dalam criter ADAMAYA tuh, mmg jahanam hidup. si ADAM da habis sayang kat MAYA, tapi MAYA still nak backstab ADAM dengan cara curang kat belakang ADAM. ADAM pun, even dia tahu MAYA curang, tetap sayangkan MAYA.

APA YANG PATUT KITA LAKUKAN KEPADA SI PENIKAM?
nak lakukan ape? xyah wat pape. Doa kan aje dia dapat balasan dari tuhan atas kesalahan-kesalahan dia. Kita tak layak nak hukum dia. Lagipun, kalo kita hukum dia pun, tiada jaminan dia akan berubah dan insaf. Oleh itu berdoa sahaja lah.
KENAPE PENDETA BUKAK TOPIK NEH?
Owh, saje je nak membebel. Saje nak bagi insaf kat sape2 yang penah kene or penah tikam orang len.
LAWA GAMBO KAT ATAS TUH YE PENDETA.
xgune photoshop pun tu tau. pakai microsoft office 2007 dgn paint je tuh.hehe

BOLEH KITA STOP SINI TAK PENDETA?
molek gak tuh, xtau ape nak cakap da.
siyes gak topik neh. kagum aku. leh plak aku jadi siyes ekh. selalu asyik hu ha hu ha oh lalalala jew. apa2 hal pun war no peace ok.

Sunday, May 9, 2010

~I'M BACK.....HEHEHE~

WEH PEEPS2 KU SAKALIAN....
haha, neh penyebab terbaru kenape aku x update blog.
1st of all aku nak ucapkan ribuan terima kasih wat cik sal kerane menterjebakkan aku kedalam arena novel tipis.
so kepada sesiapa yang tepinga2 ayam, aku suggest leh la gelak2 dulu dengan klik kat gambo kat atas tuh.
aku bace muke depan pun da gelak. trus aku beli.
novel neh kan peeps, aku terasa cam aku plak yang tulis. siyes dowh, sumpah aku rase camtuh.
pasal ayat2 dia kan, cam lebih kurang jew dengan struktur bahasa yang aku tulis dalam blog neh. tapi sure la bukan aku yang tulis novel tuh.
yang wat novel ni best kan, jalan cerita dia yang x typical tau....
bagi yang pompan, korang leh ke jawab camneh

si A-"weh, ko tau tak ALI yang duk tepi kau tu minat kat ko"
si B-"aku tau dia minat kat aku"
ALI-"woi A, diam la!"

so korang leh jadi cam pmpn tuh x?
slumber ya ya jew jawab camtuh even laki yang minat dia tu ade depan mata....
ade banyak gak la ayat2 yang best2.

cam

ALI bertanya kepada SARAH "awak tak de teman lelaki ke?". ALI cuba memancing dengan kata2 manis dia. ALI hanya mencuba nasib memancing di lautan dalam, iye lah, manakan setaraf ALI the photografer dengan SARAH de ustazah lulusan AL-AZHAR. "tak ade" kata SARAH. jawapan SARAH ibaratkan mata kail ALI telah mengena ikan paus di lautan itu. "tapi..." , mendung kelabu mula berarak di lautan, bahaya untuk bot2 kecil seperti ALI. "ayah selalu padan kan SARAH dengan anak2 kawan dia, minggu lepas ada seorang ustaz masuk meminang". jawapan sarah mengakibatkan bot ALI karam di lautan....ALI seperti nelayan yang kelemasan akibat kata2 SARAH itu.

camtuh la, maybe bagi korang x kelakar, bagi aku, abis kuar air mata kot gelak dengan ayat2 tuh.

so sinopsis dia, hero ni ALI, heroin dia SARAH. ALI nak ngurat SARAH, SARAH lynkan aje. then ade la plot2 gedik2 berlaku. klimak criter. heroin trima hero balik. tammat....

camtuh jew
aku bace sehari jew, dalam 287 mukasurat je kot.
siyes aku duk gelak je bace benda tuh
nak bace gak?
g tulis dalam BUKU PINJAMAN NOVEL DAN SASTERA kat dalam bilik aku, lepas tuh sign n letak deposit rm50.
haha, aku wat mini library kat bilik aku. nak bace kalu, rm50 deposit, senang nak beli baru kalo ilang. library aku, suke aku lah. hahahahahaha.

Monday, April 19, 2010

~WHY SO SERIOUS?~

PEEPS

well, korang rasa korang manusia yang kelakar ke?
sape yang cakap?
sape yg bagi title kelakar tu ekh?

xde r nak emo2 tanye cam gitu...
bagi aku la kan, xkesah la kita neh sifat mcm mane pun, time serius kene r serius...
well, contoh :

si A-"weh de, ko dah wat slide utk present sok lom?"
si B-"sok kew? bukan pas taipusam kew kite present?"

well, ayat tuh maybe kelakar n maybe x. persoalan nye ialah, perlu kah mamat si B tu jawab camtuh?
si A tanye dgn niat nak dpt info dari si B, tapi si B plak jawab maen2.
aku tau korang ade yang akan cakap, XSPORTING R CD NEH, siyes je manjang, ni sure ade high blood pressure neh.

aku xleh trime kot kalo orang jawab cam si B tuh.
time lawak, wat la lawak sehabis2nye. silakan, be my guest.
tapi bile time orang tanye tu, leh x hilangkan rse kelakar tu jap.
bukan xleh de nak wat lawak. leh, tapi tgk la situasi.
time siyes, siyes la sket.
jgn r bunuh perasaan curious orang dgn lawak2 korang tuh.

my advice:
tgk jam kat tgn kiri, then tgk sume orang kat sekeliling, then wat r lawak kalo rase sesuai.

utk orang yang rase tertekan cam aku, my advice:
korang cakap je, "haha, kelakarnye" sebut ayat2 tuh dgn secara menganjing. sure dia akn faham...

so lastly, why so serious???
coz we are seriously....





....funny.
=p

Sunday, April 18, 2010

~TOLONG BELIKAN....WUUUUU~

PEEPS!!!!
aktiviti wajib sebelum aku balik ke rumah aku kat air bemban tu adalah melencong ke TESCO kulai.
sebab2nye ialah????
  1. ade salesgirl kat kedai celcom yang cun tahap feeewiiittttt...
  2. nak beli cd game ps2 cetak rampok
  3. beli ayam golek seko
  4. beli anggur
tu je la kot reason aku g TESCO, tapi haritu kan.....
aku nampak....
kenangan zaman lum akil baligh aku....
aku nak beli!!!!!!!!!!!
tapi....
mahal gle kot....
no wonder la dulu mak aku belikan jajan dari belikan patung ULTRAMAN neh...
well, even dia tulis 20% discount pun, harga tetap mahal bai.....
nak beli.....
xpe2, tggu r nnti aku da keje, dapat 1st gaji, aku g beli....huh.....
owh, aku bukan beli utk anak sedara aku neh maen yeee....
aku sendiri yang nak maen.
sori la epan, kalo pok cu da boring ngan atomen neh, pok cu bg epan k.

neh la pic aku tidokan ank sedala aku.
name dia irfan iskandar, umo sekarang baru 11 bulan, ada la dalam 10 kilo berat dia neh.
susah bai nak tidokan dia, mau kene dukung, then duk bawah kipas, tepuk2 manje, dodoi2, baru la nak terlelap....kalo x, hampeh....lagi dia sengih ada la.
dia neh mesra alam sket. xkira la sape yang dukung dia, dia sengih je. xtakot orang langsung.
payah gak nak menjaga seorang bayi neh. baru la aku terasa penatnye mak aku nak menjaga aku dulu.
mak, terima kasih selama neh besarkan amy. amy sayang mak.
=D

Saturday, April 17, 2010

~HAVE U???~

PEEPS,
sakinah demam......cian aku tgk dia......aku xtau nak bagi ubat ape kat dia neh....
last2 aku bagi je dia rehat dalam bilik aku neh....
so, bila dia da rehat...aku la plak jadi boring.....time dia xsakit, leh la dia layan sume karenah aku...
ni bila dia xde, aku jadi xde hala tuju lak....huhuhu...

have u get my call lately???
well tu la salah satu care aku nak hilangkan boring aku bile sakinah neh demam....
gambatte sakinah....thesis aku xsiap lagi neh...camne nak wat kalo sakinah neh demam.....
kalo x dia la yang sediakan kertas bertajuk MICROSOFT WORD, nyanyikan lagu dari list WINAMP, and hiburkan hati aku dengan game DOTA....

come on sakinah, get well already......plz....


oh, korang leh bace kat sebelah kanan post aku neh kalo nak tau sape sakinah neh.

~SO, U'RE JOHORIAN EKH....REALLY.....?~

PEEPS!!!!
korang orang mane?
marikh? pluto? zuhal?
well, kalo korang dari planet johor, korang sure tau ape menatang makanan kat bawah neh.....



teka2.....
cepat2....
btol!!!!!(to cik huda nadirah only)
nope2, salah2, xtepat, kurang betol (selaen cik huda nadirah)
haha....
name menda neh KACE POLL kalo ikut loghat kelate
ikut loghat juhur, KACANG PULL, entah btol ke x eja tuh. hahaha
menda neh sedap, siyes sedap, tapi menda neh sangat2 menyakitkan hati, xsempat kenyang da abis, WTFrog tol r. well, xlengkap kalo makan menda neh kalo x de ABC, well ABC yang paling terkenal kat JB neh, ABC SPECIAL. kalo korang da start 'slurp2' or 'sedapnye', korang leh la golek2 g kat medan mara kot, xtau r, tapi yang pasti kat sebelah BALAI BOMBA JB.

Another place to eat kat johor neh, yang aku rase sgt2 xsesuai utk orang2 yang berperut kempis dan menjaga berat badan. jom r try makan steambot kat RAWA, TEBRAU. aku xtau sgt jalan nak g tempat neh. tapi dengan bermodalkan rm18 utk 1 kepala (duit minyak xtermasuk), korang leh duk makan dari kul 8 sampai kul 12 mlm non stop, korang leh amik berape banyak sutun, ude, aye, dan ketam yang korang suke, then masak sendiri.
sahabat2 aku ngah tekun memasak

yang best, pilihan isi steambot dia sgt2 meriah dan korang akan rase cam "nape la perut aku neh kecik, xsempat nak makan menda tu plak" . owh, 1 lagi info, udang2 kat sini msih hidup ye, so, kalo nampak ade 1 box berisi udang melompat2, jgn le jerit lak ye. udang tu mmg idup lagi. jgn takut, udang tu xmakan orang. orang yang makan dia.

di saat aku menulis post neh, air liur aku merembes dgn banyaknye secara tiba2. damn lapa...
nape la sahidah xkeje kat johor.....kalo x leh makan kat kedai dia....(tq adah!!!!!)
ape2 hal pun....
Sal!!! McD jom r......
one tupai aku rindu ego ko.hahaha.

~CYG TOK CU~

PEEPS!!!
ape perasaan korang kalo pagi2 lepas solat subuh, dgn mamai2, korang amik karipap 2-3 ketul, minum air teh o, then atok korang cakap camni....

"ni majlis akak amy, nanti sok2 kalo amy rasa nak kawen, kumpul2 la duit dalam rm20k ke rm30k, nnti tok cu carikan calon utk amy ye. atok ramai kawan2 yang anak2 diorang ustazah2. sesuai la untuk amy neh"

atok ku....cyg atok..

tetibe.....aku terdengar irama lagu SEARCH-LANGIT DAN BUMI kat dlm palotak aku......
tetibe teringat plot criter NURKASIH time awal2 ADAM xminat dengan NUR...
ustazah.......
terharu aku dgr seh......trus aku cakap kat atok aku "ok tok cu, set. nnti amy kumpul."
well, kire atok aku da safe kan aku mase utk cari awek la ni. so xyah la aku serabut2 nak mintak no tepon kat dak2 pompan lagi. yeeeehaaa!!!!!

sori noni, atok I nak carikan jodoh utk I...

haha, so, misi pertama aku adelah kumpulkan rm30k dalam mase 4 tahun dari sekarang.
aku ade gak terpikir, layak ke aku yang bingai2 ayam neh dapat ustazah?
well, ustazah pun manusia gak kan.....as long as hidup aku hepi dengan dia...aku trime je la.




oh, pic atas tu bukan awek aku ye, tu dak artis AF, namenye noni, dia kuat makan, time nak amik gambo dgn dia, dia sempat lagi mintak 5 minit pasal nak abiskan mee goreng. tapi dia sempoi, lawa gak dalam gambo, face to face lagi lawa....
kew camera aku yang bagus?
hahaha

~YEAH I KNOW IT LATE...SO??? HUH....~

PEEPS
hehe, act, ni post yang lepas, aku lupe nak up post neh, so, nak bace sila, xnak bace pun xpe, xkecik ati.
cedih maybe? haha.
da2
back to the stoly.
nampak gambo kat bwh?


ni gambo aku time dak2 laki macho 4 SEM g berpoya2 kat gambang pahang and genting. well, tq to PACAI the anak dato' for the hotel and evelything la masa kitorang kat sana. cyg ko (not in a gay way ye)

gambo tu time kat atas gondola nak ke gentin... mamat sebelah neh namenye AZRI and dia da ade awek (ok, korang leh stat mengeluh sambil cakap "aloooo, baru nak tanye no tepon...") , well, awek dia kene H1N1.
oh yes, aku x memaen. awek dia kene. tapi the gud things is, dia da cured n da leh lompat2 da.
this post suppose to be nak suruh korang doakan kesejahteraan awek dia, tapi pasal da lambat nak post, bek korang doakan utk diri korang sendiri ye.

well, mamat kat belakang yang pakai baju putih tu single lagi....sape nak???

=P

Friday, April 16, 2010

~SIREN'S SONG~

peeps,
korang sure ade lagu2 yang korang rase xjemu utk korang nak dgr 40 80 kali sehari....
ade jugak la lagu yang korang xmo dengar langsung....
well, aku lyn je sume. lagu jepun pun aku lyn walau haram xpaham ape maksud.
tapi ade gak la lagu melayu yang aku leh dengar tapi aku xleh blah dengan lirik2 dia.

sebagai contoh, korang pnah dengar x lagu wawa dari kumpulan bau?
yang ade lirik cam ni
jangan2 kau menolak cinta ku
jangan2 kau hiraukan pacarmu
putuskan lah saja pacarmu

well, aku rase cam nak tepuk je dahi orang yang wat lagu neh.....siyes la sket bro....
lagu wawa neh menceritakan, penyanyi ni minat kat sorang pompan neh, tapiiiiii...
pompan neh dah ada kayu balak da.
so penyanyi ni slumber ya ya je suruh g clash.....
uuuuuhuuuu.......hello????
yeah u......
come on la.....da xde aweks laen ke weh, aku paling x suke laki camneh....
jangan la kacau rumah tangga orang weh, mmg la diorang tu kapel jew n xkawen lagi,
tapi pikir la sket bai, sape suke orang laen kacau GF/BF dia.....
laen la kalo aweks tu yang menggedik2 dengan ko, itu laen criter la. da aweks tu yang gatal.
nasib la BF dia dapat GF gatal camtuh.....

lagu yang "betol" bagi aku, ALIFF AZIZ- SAYANG SAYANG.... well, lagu neh macho sket punye version, dia suke kat sorang pompan neh, tapi cam biasa la, pmpan tu da ade kayu balak da, so dia pun back off, gentleman perabis bagi aku. siyesly ni la gentleman and he deserve to be praise for his action. banyak yang rather jadi stalker even xdapat jadi kapel.

for this kind of male species, aku nasihat, blaja la cam budaya jepun sket. orang laki sana akan cuba confess kat someone yang dia suke. xpayah la kira consequences yang akan terjadi pas tuh.
as long as, pompan tu tau kita pernah ada hati kat dia. trust me, korang akan rasa sangat "umphhh" lega perabis. aku da pernah try da confess kat pompan yang aku ada little crush mase aku duk matrix. of course la xdapat, tapi dia rasa sangat hepi bila ada orang yang minat kat dia, well,xsalah hepikan seseorang....bagi species pompan lak, ikut korang la nak trus trang or x.

well, aku minat kat lagu tomok yang baru....xsilap tajuknye berlari......
lagu tuh dia bgtau, 1st dia keliru dgn GF dia, pasal GF dia men konda kondi dengan dia...
last2 dia halau je GF dia n suruh g kat laki tu n dia pun bebas. well, gud things la kan, dari bagi dia rase serba salah nak pilih kita or other person, bek halau je. leh bebas. weeeeeee

weeeee.......
shu bi du bi du da bi du.....
shu bi du bi du da bi du......




Tuesday, April 13, 2010

~NAK TGK...WUUUUUUU~


buduh la wayang kat UMALL TAMAN U, SKUDAI neh.
tayang r criter neh.....
nak tgk....wuuuuuuu
tgk prebiu cam voila....
nak tau ending dia camne.....
quoting paling best utk criter ni
"APE YANG KURANG PADA AWAK, ITU LAH KEBAHAGIAAN BAGI SAYA"-STELLA
"...........TAPI SAYA SEMPURNA"-LETTO
nak tgk......
.....(ToT)......

Monday, April 12, 2010

~DAMN!!!! I AM FINALLY!!!!! A FREE MAN!!!!!!~

GOSH PEEPS!!!!!
LISTEN2....
IM FREE!!!!!!
TOTALLY.
LIKE A BIRD, LIKE A TURTLE, LIKE A SNOWMAN.
DAMN FREE!!!!!



JOM LYN LAGU NI

MAXIMUS-BIAR MATI CINTA INI

SEPINYA WAKTU…TLAH NYATA KU BINA…
YANG KU PERSIAKAN…BERAKHIR LALU…DI TANGAN MU…

HASRAT KU YANG TERSIMPAN…
DALAM HATI YANG TERPADAM…
AKAN KU PERJUANG KAN SEPI…INI…

TERUNGKAI SUDAH…
KU RASA…
APA YANG TLAH…
TERCIPTA…
AKAN KU HEMBUS…
AKAN KU HELAH…
NAFAS CINTA…
BIAR MATI DI SINI…

yeah....biar mati cinta ini.....

1 more song leh?

MEET UNCLE HUSSIEN-LAGU UNTUKMU

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicela
Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini takkan berubah kerna
Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku
Guna hati akal dan fikiranku
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Adakah aku
Hanya bonekan yang enkau sering mainkan
Yang dikawal oleh jari jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahlah engkau fikirkan
Cukuplah cukup oh cukuplah
Guna hati akal dan fikiranmu
Berbeza engkau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu

Tak tahan tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa

Bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai disini sahaja
Hubungan kita berdua
2 different song, 2 different melody, 1 meaning......let be free from each other......

Wednesday, April 7, 2010

~LETS BE A GAY 4 A SECONDS~

HAHAHA

jom layan adam lambert punye new single, what do you want from me.
best perabis lagu neh. cuke2. xkesah la dia neh gay, lagu sedap seh.
jom layan2, neh aku tepek video dia dgn lirik sekali.....enjoice!!!!



What Do You Want From Me Lyrics

Hey, slow it down whataya want from me
Whataya want from me
Yeah I’m afraid whataya want from me
Whataya want from me

There might have been a time
And I would give myself away
Oooh once upon a time I didn’t give a damn
But now, here we are so whataya want from me
Whataya want from me

Just don’t give up I’m workin it out
Please don’t give in, I won’t let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me
Whataya want from me
Whataya want from me

Yeah, it’s plain to see (plain to see)
that baby you’re beautiful
And it’s nothing wrong with you
(nothing wrong with you)
It’s me, I’m a freak (yeah)
but thanks for lovin’ me
Cause you’re doing it perfectly
(it perfectly)

There might have been a time
When I would let you step away
I wouldn’t even try
But I think you could save my life

Just don’t give up I’m workin’ it out
Please don’t give in, I won’t let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep comin around
Hey, whataya want from me (Whataya want from me)
Whataya want from me (Whataya want from me)

Just don’t give up on me
(uuuuuuh) I won’t let you down
No, I won’t let you down

(So I) just don’t give up
I’m workin it out
Please don’t give in, I won’t let you down
It messed me up (It messed me up)
Need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me

Just don’t give up I’m workin’ it out
Please don’t give in, i won’t let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around
Hey, whataya want from me (whataya want from me)
whataya want from me (whataya want from me)
whataya want from me

Tuesday, April 6, 2010

~TOK SAH SOMBONG LA BAI....~

PEEPS...

post neh korang xyah bace, coz aku wat post ni just nak luahkan perasaan bengang aku kat sorang member aku neh. siapa? of coz la xley bagitau. bukan kecut, tapi, kita kan orang melayu, kita kalo tegur orang buat salah, kene guna cara halus. itu la tanda kesopanan tata cara menegur kita orang melayu.

so, here goes...

weh...ko ingat ko hot sangat ke minah,
aku kol ko banyak kali, ko wat donno je ekh.
aku msg baru nak reply, aku msg 2 kali, ko reply sekali. pastu senyap jew.
nak kate hp rosak, ko cakap hp ko ok.
ko pehal?
aku sakit ati r dapat member cam ko.
aku kol niat ikhlas nak tanye kabar ko,
ko lak wat bodo ngan aku.
siyes dowh, aku leh lagi sabar kalo ko wat aku dalam 3 4 kali...
ni da sampai seploh kali aku kol, satu pun ko xjawab pehal.
aku tau r ko minah hot. tapi ko nak tau x?
AKU PEDULI HAPE KO HOT KE X!!!
padan r sume member pompan ko pulaukan ko.
siyes aku da xleh blah lagi dgn ko r.
camni ke member?
kalo tau dulu, awal2 lagi aku tobat x mintak no. hp ko.
xsalah cik kak oi jawab msg aku camni "sori r cd, aku ngah bz skrng,xleh angkat kol, nnti aku msg k"
ni x, haram xdenye ko reply.
ko kate ko bz, fine, aku try kol ko ujung minggu lak. ttp cam haram gak...
give up seh....
ok la cik minah hot n spicy, aku tau aku tak layak nak member budak hot cam ko
aku tau aku nerd, geek, skema.
aku rela jd bdk skema dari jadi dak hot, takot seh jadi lupe member cam ko....

akhir carut dari aku...
TOK SAH SOMBONG SANGAT LA BAI!!!!!!

Sunday, April 4, 2010

~NAK PEGI!!!!!!!!!!!!!!!!!~

PEEPS!!!!!

korang lahir taun bape???
87?
89?
88?
86?
85?

kalo korang lahir dari lingkungan umur2 neh,
sure korang cam blur2 je dgn WINGS and SEARCH kan???
well, maybe ade gak yang jadi fanatik kat 2 kumpulan neh cam aku.
aku jadi fanatik 2 kumpulan neh pasal environment aku dulu kot.
time aku umo 3-4 tahun time tu SEARCH ngah popule dengan ISABELLA (bukan ko ye bella).
WINGS plak dgn lagu SEJATI. time2 tu la aku dapat name AMY dari abg2 aku pasal rambut aku yg panjang.
tu criter lame da, neh yang criter terbaru




ni la my golden dream aku...nak tgk konsert 2 SUPERSTAR MALAYSIA neh.
kalo la aku dapat g....wuuuuuuu...
doakan aku dapat sampai ke mount kiara 1 mei neh....
insyallah.....

~~DIA!!!!!! ISABELLA.....LAMBANG CINTA YANG LARA.....
TERPISAH KERANA.........ADAT YANG BERBEZA....~~

~~TINGGAL KENANGAN....GAGAL SEGALA IMPIAN...
TINGGAL BERTANYA....ERTI SEJATI.......~~

Thursday, March 25, 2010

~MY NAME IS KHAN~

PEEPS!!!!


Agak lama jugak la aku tak tengok cerita hindustan neh. last criter hindustan aku tgk, kalo x silap r.....ape ekh.....kabi kuci kabi gum kot...ekh, silap2, baru ingat, criter slumdog millionair la. itu la filem hindustan last aku tengok.
bukan aku xsuke tengok cerita hindustan neh, gile lame kot nak abiskan 1 cerita tuh....
ade la dekat 2 jam lebih...mau kram lutut kalo tgk kat wayang....tapi tak dinafikan la, cerita-cerita hindustan neh sure ade yang tangkap leleh, jiwang karat perabis, tapi itu r dia punye value untuk di tonton.

so harini, 25/03/10 ,aku telah tengok jugak cerita MY NAME IS KHAN ni dengan bertemankan sakinah, xtau sape sakinah? bace kat sebelah kanan blog aku tu. yang peliknye la kan, aku suke skip2 je kalo cerita tu panjang sangat. tapi, cerita neh, aku cam tak leh nak skip pasal jalan cerita dia sangat tak bosan. ade part sweet2....time sweet tu sure r time kajol wat gedik dengan SRK, ade part sedih2....tak kaaaaaaaaannnnnnnnnnn tak de babak sedih kalo tgk cerita hindustan....
SRK dengan KAJOL siyesly r perfect couple dalam ape2 filem. so, bagi cerita MY NAME IS KHAN neh, aku suggest, abiskan lah masa 2 jam 40 minit untuk tengok cerita neh, siyes, berbaloi dari korang g tengok cerita V3:SAMSENG JALANAN or EVOLUSI KL DRIFT 2 coz ramai kot orang cakap baik duit tiket rm10 tu buat beli satey dari tengok cerita tuh.

oh ye, sori r peeps2 sekalian, aku x dapat nak letak map ke jalan rumah aku pasal aku xde kad jemputan, so tak leh la nak scan n upload kat sini, tapi aku kasi alamat je la ekh, so korang leh la cari rumah aku neh, kalo sape2 dari UTM, korang ikut jalan ke arah air hitam and ikut jalan lurus and dont belok2....bile korang nampak jabatan timbang kat sebelah kiri korang, maksudnye nak sampai la tuh, bile korang da nampak balai polis air bemban kat sebelah kanan korang, memang da dekat sangat2 la tuh, nanti korang cari la bunga manggar kat area2 kiri korang k.

NO.68, JALAN CEMPAKA 3,
TAMAN AIR BEMBAN,
81020, KULAI

kalo sesat tepon aku ye...datang 27/03/10 tau. bukan pas korang bace post neh lak.....kang naya je datang salah tarikh....hahaha....
kite jumpa di sana!!!!!!!!!

Saturday, March 20, 2010

~FORGOT TO TELL LA!!!!!!~

Dey macha n menachi sakalian....
ni ade satu pengumumang sket aku nak wat.
barang sesiapa yang nampak 2 orang manusia ini berkeliaran di JOHOR BAHRU atau KULAI,
anda di minta pergi berjumpa mereka sambil berkata "TAHNIAH" kepada mereka untuk memenangi 1 kad jemputan ke majlis khawin mereka pada 27/03/10 ini.

WANTED!
ABG MAMAN & YATI@ETON
so, kepada sesiapa yang tidak bernasib baik pasal tidak dapat menjumpai mereka, tidak mengapa!!!!
kerana anda telah menjadi pembaca bertuah blog ini maka aku sebagai adik pengantin, aku nak jemput korang datang majlis kawen akak aku neh.
sape pembaca bertuah tu?
sape yang bace blog aku neh, itu la orang yang bertuah.hehe.
so aku jemput r datang memeriahkan majlis akak aku neh. nanti aku kasi peta jalan k.
bwk la kwn2 korang. jgn bwk satu facebook punye member2 sudah. kang ade yang makan bersila kat jalan raye nanti. ok peeps, tahniah pasal jadi pembaca bertuah, so kite jumpa di SANA DI SANA DI SANAAAAAAA.......

Friday, March 19, 2010

~MID NIGHT MOOOOVIEEE TIME!!!!~

PEEPS!!!!!!!!! ARINI AKU NAK LYN ABIS2 CERITE2 YG DUK TERPERAP KAT HARD DISK AKU NEH
ANTARANYE......
-ADNAN SEMPIT (NAK TGK WAT KALI KE 3)
-MY NAME IS KHAN (CRITER SHAH RUKH KHAN, RAMAI CKP CRITER NI BESH)
-NINJA ASSASIN (XTENTU LAGI NAK TGK KE X)
-SURVIVOR ALL-STAR FINALE (TGK WAT KALI KE 2)
-BLOGGER BOY!!!!!!!
TU JE KOT
yg len2 kene simpan wat stok utk tgk time makan.
bapak bosan dowh kalo xtgk criter pape sambil makan....
so, sape nak join aku?
ada vanilla coke dgn chips more.
meh2 dtg cepat....
show nak mula.
ekh2
jap2
g byr dulu kat kaunter tepi pintu tuh
ape tgk2....
ingat free ke?
hahaha

Friday, March 12, 2010

~I'M IN LOVE......~



YEAP......
im in love with her....
Tiz Zaqyah Razak.....
she damn adorable....
......
..
..
cinta kamooo....



p.s: ok, korang leh g muntah......

~QUOTE FROM BLOGGER BOY~

"NTAH LA BUDI, HIDUP KAU NI KAN MACAM......... 2 CAMPUR 2 ....... 5"-KID

-NINA KOH IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!
-SHE'S HOTTER THAN EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-DAMN MISS HER SO MUCH!!!!!!!!!
-CAN'T WAIT TO WATCH NEXT EPISODE!!!!!!!!!!

Tuesday, March 9, 2010

Saturday, March 6, 2010

~SAYA SUKA NAME SAYE~

PEEPS

HAHA

ODOB......

well, aku suke name aku...... "CD"
leh anggap as
"Cool Demon"
"Cool Dude"
"Cute Dumd"
"Cleaner Disposal"
and what so ever lagi la k.

tapi yang aku paling suke bile orang panggil aku as CD
coz....
nanti leh la kuar ayat odob, macam

"weh, aku nak CD"
"aku nak tgk CD la"
"mane CD aku wei"

lagi2 bile pompan yang cakap ayat2 di atas, blushing aku rase....hahahahahahha odob tol.....
tapi ade la ayat yang aku rase jgn r sebut, takot kot,

"weh, tolong burn CD bleh?"

odob.....
(owh, bace odob tu dari kanan ke kiri kalo nk tau odob tu ape, well,name blog pun curse no more, means xmencarut lagi.)
wheeeeee....

~NUR FARISYA IMAN~

TADA!!!!!!!!


new novel k. act, ni cik sal punye nobel.
aku pinjam jew.
BTW, thanks alot cik sal.

apsal aku tibe2 buang habitat dengan bace nobel2 neh?
well, aku memang minat membace kot even aku x amik medic or chemist. da criter best, lyn aje la. lgpun kan peeps, time bace2 nobel r, aku leh bayangkan scene2 cerita neh secara real dlm palotak aku neh.
kalo xcaye, time aku bace nobel JAJA & DIN, aku bayangkan watak hero dalam nobel tu as MAVVI AF3 tu, and the heroin is, entah, xde kot pelakon dlm m'sia neh yang ade kulit putih suci, tinggi, kening cantik, and rambut ikal.
bagi nobel yang baru neh plak, korang leh bace n imagine yang hero cerite ni FARISH HAKIMI AS EIZLAN YUSOF (dem xde laen ke yang layak, yang macho, sasa, n not young but not yet old, anyway, trime je la k.), heroin criter ni NUR FARISHA IMAN as SCHA AL-YAHYA, adik hero as RAJA FARAH, the pakwe adik hero cum member heroin cum abg angkat heroin as REMY ISHAK, and the heroin stalker cum super tulus fan of heroin cum kwn hero as FIZZ FAIRUZ.

ok done, korang bace dl blog aku neh sblm korang bace nobel neh k.
so, sepanjang aku bace nobel neh, watak2 neh la yang ade kat palotak ku, so ku bayangkan r diorang gedik2, gaduh2, berkuntau kinte, luvvy duvvy, marah2, tembak2(ade ke????) and others la.

well peeps,
nak pinjam kalu, itu cik sal juga contact ya. saya tara boleh kasi pinjam la. itu dia punya. bukan saya. mati la saya kalu itu novel hilang.

meh aku criter sket sinopsis criter..
heroin jumpe hero, hero suke heroin, diorang nari2 kat gunung, then tibe2 satu kampung ikut nari, pastu klimak criter diorang gaduh, tibe2 jadi anti klimak yang diorang baik semula, then klimak balik pasal diorang gaduh, then diorang baik, then diorang nari2 semula, then orang kampung pun ikot nari. tara...

owh, atas tu sinopsis criter kuch kuch otak ko. sinopsis criter neh, korang bace la sendiri. xrugi r habiskan mase stadi utk belek nobel neh. ala, baru 679 mukasurat baru. saye kasi 5 posen utk 5 posen yang saya ada utk cerita neh.

tq to cik sal!!!!

~SELAMAT HARI LAHIR CD!!!!!~

PEEPS!!!!
1st of all aku nak ckp,

TERIMO KASIH BEBANYOK LE YOB!!!!!

pasal wish kat aku. siyesly aku cam hepi gle kot utk setiap wish yg korang kasi.
thanks alot guys n girls.
utk mak aku, thank sgt2 mak pasal da jaga amy sampai besa camneh. amy syg mak.
utk famly aku, thanks sgt2 4 the wish. really hope to balas budi abg2 n kakak2 aku.wait 4 it k.
utk memember aku, korang mmg sempoi r. terharu gilebi tol korang leh ingat birthday aku seh. siyes terharu.thanks 4 the wishes ma pren.

meh aku nak story sket pasal sejarah birthday aku.
  1. xsilap aku aku stat sambut birthday mase umo aku 8 tahun kot. time tu darjah 2. abg aku bwk kek g sekolah. time tu hepi r coz leh mkn kek dgn kwn2.
  2. pastuh umo 9 tahun xsambut pasal time tu aku pindah g LANGKAWI n member xrapat. so xwat pape majlis. aku ingat lagi arwah abah aku beli kek raspberry warne biru dengan pizza. time tu PIZZA HUT baru je bukak kat PEKAN KUAH,LANGKAWI. mcm mane aku leh ingat warne kek tu? well, habis biru kot lidah n bibir makan kek tu. kek tu gune pewarne terlampau kata mak aku.
  3. umo aku 10 tahun pindah balik ke KULAI,JOHOR n sambut lagi dengan kwn2 kat rumah aku. time tu aku balik je sekolah agama, trus majlis tu stat. so, dengan peluh2 n masam2 trus kwn2 aku nyanyi lagu hepi bday kat aku.
  4. time umo 11 and 12 aku xberape ingat sgt. just yang paling aku ingat mase aku form 2 kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TUNKU ABDUL RAHMAN PUTRA KULAI. time tu, siyes aku ramai secret admire. aku xtau r pesal. bygkan r, aku kuar kelas time rehat, masuk kelas balik da ade bungkusan hadiah dalam meja n beg aku. aku da pelik gile2. da r xde tulis name ke ape ke. balik2 just 4 u la, to cd la, to ape2 lagi la.siyes aku cam, "alo.....bagitau la sape ko, xsuke tol la curious2 neh, kalo tau sape leh ajak g minum2 ke ape ke.huhu". kalo ade hint tu xpe gak. ni secret perabis.....wuuuu....sampai sekarang kot xtau sape yang kasi hadiah2 tu kat aku.....
  5. owh, cerita diatas berulang2 sampai aku form 5 kat sekolah tu. thanks alot la kat secret admire aku yang aku xtau sape tu. thanks 4 all the flowers, apples, cards, jajans, n frame gambo yang anda penah kasi. really appreciate that.
  6. kat matrix sampai kat U neh, aku rase xde pape kot, just bertambah la orang yang wish.
well peeps, i really berterima kasih bebanyok kat korang coz ingat birthday aku. siyesly, aku sgt2 pentingkan hari aku lahir, pasal hari tu je lah, hari paling aku rase kwn2 aku ingat kat aku.

ARIGATO GOZAIMASU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, February 28, 2010

~JOM P LING~

Artis : Flop Poppy
Tajuk : Atas Nama Cinta

Jika cinta berbicara
Hati ku kau percaya
Usia dewasa mengajar erti cinta
Apalah aku diam tak mampu

Terbatas cinta kerna norma dan Dogma
Ketulusan hati menjadi tanda tanya
Kenapa aku semakin pilu

Korus
Dan atas nama cinta
Terlahir aku melihat dunia
Demi jiwa ruang batinku
Kau adalah pendamping jiwaku
Oh….

Kan usia dewasa mengajar erti cinta
Ketulusan hati menjadi tanda tanya
Apalah aku diam tak mampu


FEELING=P LING....

Saturday, February 27, 2010

~LADY GAGA~

OOOOOO oOOO oooOOooo I'm in a bad romance....
OOOOOO oOOO oooOOooo I'm in a bad romance....
ra ra aaa lala ulala gaga ulala....

Tuesday, February 23, 2010

~NYUM2~

for UTM PeePSter
ade kedai mkn baru bukak kat arked datin seri endon.
dia jual wastern n air super wooooo yang berpatutan glo hargenye.
so, kalo lapo, g r serang.

~SEBAB2 KENAPE CD LAMA X UPDATE BLOG~

WHEEEEEEE
PEEPS!!!!!
IM BACK,
aku tau korang x rindu aku, xpe, xkesah pun.
utk sape2 yang duk kate dalam hati, "bile la mamat neh nak update blog neh"
aku ucapkan tq coz sudi tggu aku create post baru.
well, ni aku ade sumething nak share dengan korang, sumething yang buat aku lame glo xupdate blog ni.
tada....!!!!!!

1st eva novel yang aku bace dari awal sampai habis (err, novel kanang anak langkau tu xkira k, tu baca pasala nak pas exam je, ni bace pasal suke.) aritu time aku jln2 g HYPERMARKET KULAI, aku nak tgk criter ni
yeah,
percy jackson and the lightening theif.(criter best, tapi kalo korang xbrape tau sgt pasal sejarah dewa2 greek cam zeus, poseidon, thor, hercules, hades magnatour, centaur and more other super tahyul things, rase korang cam akan bosan sket kot.)
time aku sampai HYPERMARKET tu, jam baru kol 12, criter ni start kul 1, so, aku pun kene r jadi cam laki xde perasaan, duk merayau2 dalam hypermarket tu. time jalan2 tu, tetibe aku ternampak kedai novel. so aku pun usha la mane2 novel yang best.
aku ni plak jenis yang duk bace novel ikut sinopsis kat belakang dulu. so, aku amik la novel jaja & din ni. aku bace sinopsis dia....waaaa, cam best jew....
well, even aku xbrape minat bace novel, kebanyakkan novel yang aku bace sinopsis blakang dia selalu bab cintan cintun yang aku rase sgt klise perabis. tapi novel jaja & din neh laen sket....sgt2 lari dari perspektif aku terhadap novel2 neh...so, aku pun beli r novel nih. and aku habiskan masa sejam aku dengan duk ngadap novel neh.....

finally, semalam tepat pukul 6.30 pagi hari selasa 23 hb feb 2010 neh, aku da berjaya habiskan novel neh. even xbuat aku nangis, tapi ade gak la rase sebak2 sket, ade gak la lawak x hengat dunia punye ketawa, then ade la part yang sweet2 gitu.

so, nak tau criter ni camne, xleh r nak story banyak, bace sendrik la ye. penat kot nak bace 482 muka surat tu. huhu.
ade satu ayat dalam novel neh yang aku nak kongsi dengan korang.

ASAL DIJADIKAN WANITA DARI TULANG RUSUK LELAKI
BUKAN DARI TULANG KAKI UTK DI JADIKAN ALAS
BUKAN DARI TULANG KEPALA UTK DI JUNJUNG
TAPI DARI RUSUK UTK DIDAMPINGI.....

amin........

Wednesday, February 17, 2010

~UTP WHOAAAAAAAA~

PEEPS!!!!
sape dak utp????
best r masjid korang....
tempat xberbukit.....
mendatar jew.....
nak jog pun best (aku jog kew????)
yang paling aku ternganga, kolej pompan ngan laki bapak la dekat....xde sempadan lgsg....
rase cam terbuka jew....
gile masyuk.....
best2!!!!!
mlm ni tdo utp, sok aku bg info lagi...
ape2hal pun
whooooaaaaaa.......
kagum2......

Tuesday, February 9, 2010

~LAGUKU~

peeps
aku xpandai men gitar n aku hope sgt nak blajar men gitar.
bukan ape, aku ade la niat nak wat lagu utk someone cam mak aku ke, kwn2 aku ke, utk korang ke...
tapi face it la, aku mmg xde sumber utk blaja men gitar, so, just wat lirik and play the melody using my mind la.

ini ade lirik yang aku baru cipta time aku balik dari umah aku ke UTM.
kalo aku nak wat lirik2 baru, aku akan lalu highway utk balik ke UTM pasal kat highway xdok lampu trapik. da tuh ade laluan kecemasan a.k.a laluan motor xrasmi, so leh la bawak moto tanpa risau ade kete hon korang dari blakang. ini lah mase yang sangat2 sesuai utk mengelamun sambil karoke atas moto tanpa ade orang nak ckp "diam lah!"

so, here goes nothing.
tajuk dia

BERPALING KEMBALI

kenapa kita.....bercinta
mengapa pula....berpisah
mungkinkah kita xserupa
dalam bicara dan juga rasa

kali pertama bertemu
hati ku merasa engkau lah yang satu....

mengapa mengapa jadi begini
mengapa mengapa ini harus terjadi
mengapa mengapa cinta tiada lagi
mengapa mengapa ku harap kau berpaling kembali.....

kini aku masih.....sendiri
diriku rasa....tersisih
hati sudah.......membeku
kerana tiada hangat cintamu......

xabis lagi lirik neh sebenarnye
dapat ilham wat lagu neh pas tgk criter blogger boy time nina tinggalkan budi
so damn sad.....

~PERASAAN~

luahan perasaan....

kata-kata yang indah bukan selalu menyenangkan hati....
kadang kala ia menyakitkan juga....
kata-kata yang buruk bukan selalu dapat difahami....
kadang kala ia sering di salah erti....

apabila kita berkata...
siapa yang mendengar....
siapa yang faham....
siapa yang ingat....
siapa yang peduli....

persetankan mereka....hiduplah dikau di dunia fantasi....
pergilah kau bermain dengan satelit puaka mu itu....
pergilah kau bertemu bidadari Uranus mu itu.....
layankan perasaan mu dengan crite blogger boy kesukaan mu itu....

telefon mu bergegar....
jangan kau impikan ia msg dari seseorang.....
buka sahajalah msg mu itu walaupun ia dari hotlink....

benarkah itu wanita yang kamu puja....
pastikah kamu?
apa bukti kepastianmu?
ingatlah....
luaran bukan ukuran....
dalaman bukan juga kepastian...

peeps
ini bukan emo punye post ye.
ni just tentang diri aku sepanjang mggu ni. ada benda yang aku baru tersedar, yang da lame aku tau tapi sekarang baru tersedar n benda yang aku sedar tapi wat2 xsedar....

well, kalo korang paham (really doubt it kalo ade orang paham) it means korang pun mmg senasib dengan aku.
well, we in a same boat...
i hope the boat will not sink ....

Sunday, February 7, 2010

~PROMOTE SKET~

peepS!!!!!
dalam banyak2 blog member2 aku,
aku paling suke bace blog cik sarah.
blog dia mmg sangat2 kene cam ape yang aku nak baca,
cam criter orang melayu kat luar negara, criter kehidupan student dgn study life dia,
even setiap post dia mmg panjang berjela, tapi dia tetap ade cam tarikan utk readers baca sampai habis.
ade je benda yang leh wat kan aku cakap, woooooo camtuh rupenye.....
selain tuh ade gak terselit unsur2 dakwah yang leh sejuk kan hati dan sanubari yang membaca.
thats is a good thing...and i hope she will not stop write...
in a nutshell, she is a smart writer and i hope u'll support her blog...
visit her at
http://sarahmr.blog.friendster.com/

nape aku promote?
owh, saje jew nak share sumething yang aku suke....
to sarah, if u read this blog(i don't think she'll ever read it) and don't like this post, i'll remove it ASAP.
.
.
.
.
.
just in case la.

Tuesday, February 2, 2010

~BLOGGER BOY~

best glo
nnti aku update lagi post ni tentang criter ni
nak ckp yg criter ni cam same best dari criter kami

Saturday, January 30, 2010

~JOM SORAK!!!!!!~






PEEPS!!!!
ayat sorak ape yang korang tau???
penah dengar HIP HIP HOOORAY tak?
tu r ayat2 sorak.
so, arini aku nak sorak sekuat2 ati

HIP HIP HOOOOORAY!!!!!
MAK DA BALIK!!!!!!!!


yeah, mak aku da balik ke RUMAH AIR BEMBAN KULAI. sebelum ni dia tolong jaga anak akak aku kat KL. so pasal KL cuti 1 hb feb pasal hari wilayah, akak aku pun anta balik ke kulai. insyallah mak aku akan duduk kat kulai ni utk tempoh mase yang panjang r.

ape2 pun jom sorak lagi...

HIP HIP HOOOOORAY!!!!!
MAK DA BALIK!!!!!!!!

wheeeeee...

~JOM MEN LAYANG-LAYANG~

it's a bird!!!!!
it's a plane!!!!
no,
it's..................batman?????

PEEPS!!!!
jadual mingguan aku bertambah lagi dengan aktiviti bermain layang2 pada petang hari jumaat atau khamis.
actually cam dak kecik pun ade gak mase mule2 maen, tapi pas aku rase cam best plak tgk ramai2 orang maen, trus aku ade niat nak beli n men layang2 ni.
best gak r tgk layang2 ni bile da naek kat atas awan tu.... cam tenang je....cam tetibe ade muzik lagu BAWA KU TERBANG-FABULOUS CATS bermain2 kat palotak....
bagi sape2 x penah maen or xtau maen, meh aku tunjuk kan step2 nak men layang2 neh.
sebenarnye ade 2 cara nak men layang2 neh, cara pertama
  • korang suruh member korang pegang kat layang2 tuh n korang pegang hujung pengail benang tu.
  • korang amik jarak dalam 4-5 langkah dari member korang tu sampai tali benang tu tegang
  • then jerit "WOI, LEPAS KAN " then start lari2 anak, then pas tu lari2 kuda then lari2 gajah sampai korang punye layang2 tu terbang.
  • ulang semua step ni kalo layang korang terbang kat atas tanah jew.
cara kedua pulak,
  • "CAI, TOLONG NAIK KAN LAYANG2 AKU, PAS DA NAIK, BAGI AKU BALIK"
ikut r cara mane yang korang nak gune, asalkan terbang layang2 tu.....
n 1 lagi peringatan, pastikan benang korang telah diikat dekat batang pengail itu utk mengelak kan.......
"AAAAAAAKKKKKKKKKK, LAYANG2 AKU!!!!!!!!! WEHHHH!!!!!! DIA NAK TERBANG G MANE TU!!!!!!"

1 more thing, pesanan dari member aku en.pacai, pakai la pakaian utk pergi men layang-layang dan bukan pergi tengok wayang.
sekian....
wheeeeeeee.........

~GAME OVER~



PEEPS!!!!
gerek seh baju neh. BTW baju ni ade sejarahnye yang tersendiri.
awal bulan jan 2010, En. Faris ajak aku g teman dia beli kasut brand EVERLAST kat CITY SQUARE JB. Dengan perasaan gumbira bercampur teruja aku pun ikut dia walaupun aku xde ape brg nak g beli kat situ.
Sape2 yang nak beli barang2 branded yang agak moderate la harga nye, leh la singgah ke INNER CITY kat CS tu. kat situ mmg banyak gilo r brg2 yang sure leh wat boyfren korang bankrup kalo ajak g shoping dalam tu.
so aku n faris pun g r dalam inner city tu n memulakan pengembaraan mencari kasut branded idaman faris itu. mau dekat sume kedai kasot kot kitorang masuk, tapi sume hampeh.
time tengah cari2 kasut tu, tetibe aku tertengok kat satu kedai ni yang jual baju murah tahap pasar malam punye. aku pun g r usha2. siyes baju kat kedai ni best2. corak memang cam yang korang tgk kat gambo atas tu, pic dia simple, tapi dalam maknenye.
so aku beli r satu baju tu.
kalo korang nak tau, baju tu membawa maksud:-
lelaki pas da kawen, sure hilang segala keseronokan semasa dia bujang. so tu yang dia tulis game over. means da xleh nak men2 da. tu yang muke laki dalam pic baju tu cam sedih je. sekali tgk baju tu ade gak means cam utk org2 laki yang da pas clash lak . macam2 makne ade.

well 1 gambar membawa seribu makna kan.

gilo sastera ayat aku kali ni.hahahaha

Sunday, January 24, 2010

~AM I A NERD?~


FYI, aku ngah lyn episode cerita THE BIG BANG THEORY. Mengisahkan 4 orang genius@nerd @ geek dgn sorang hot@awesome@marvellous@sexy@normal IQ chick.
diorang ni duk kat satu apartment n chick ni adalah jiran depan pintu rumah diorang. So ade la mcm2 criter yang terjadi pada diorang.
yang aku nak point out dari criter ni adalah, pas tgk 2 - 3 episode, aku terasa aku ni cam nerd lak pas tgk character2 criter ni. utk character yang laki, seko2 payah nak mapuh ngurat pompan, seko xde nafsu, seko kalo kapel xsampai setengah hari da clash, seko lagi xleh ngurat lgsg kalo pmpn tu tak gile, and seko mamat india ni xleh cakap lgsg dgn pmpn selagi dia x mabuk.

cam rase hopeless lak bile tgk criter ni....susah tol bile nak cakap sumething yang simple utk bagi orang laen paham bile kite ni nerd.
nak cakap pun da susah, lagi la pulak nak bagi orang paham ape yang kite nak cakapkan. lagi la payah.

mmg cam rase kesian kat diri sendiri la plak bile tgk criter ni.
sabar cd sabar.
there will be a better future and dimension 4 people like us........i think.....
so, kalo ade sape2 nak tgk, cam biasa, leh msg aku.

Saturday, January 23, 2010

~WONDER WHO IS THE ANON~

YO PEEPS!!!!!!!!!!!!!!
setelah kian lama aku x update blog ekoran kebizian yang ditahap membimbangkan. (wah, ayat skema versi surat khabar metro ni.haha)
PSM aku da siap dalam 50%.....kot. kalo xde pape penambahan, rasenye da 50% la. tapi siyes aku tgk projek aku dgn projek dak2 laen....aku terpikir....."nape projek aku mcm projek tahap dak2 diploma je ni?".....well, bak kate mohd rasidi..."abaikan..."

aku xtau nak update ape coz da lame gle lost dari nak update ape2 criter.
tapi aku nak komen sket r kat pengomen2 blog aku.
aku nak ucapkan riiiiiiiiiiiiiiiibuuuuuuuuuuuaaaaaaannnnnnnnnnn terima kasih pasal sudi nak tekan kat link comment n bagi comment2 anda. siyes terharu, ade gak la makhluk2 nak bg komen kat post2 aku neh. bg aku, aku x kesah sape anon ni, laki ke, pmpn ke, pndn ke, even nyah skali pun, aku tetap nak ucapkan riiiiiiiiibbbbuuuuuuuaaannnnnn terima kasih.
korang memang gerek r....
so xkesah lah nak gune nick ape sekali pon ye. asalkan korang ade niat nak komen, silekan la wat tanpa segan silu.jgn risau, aku xmakan orang. siyes.....tak tipooo......

tentang AF8 punye audition, aku xpegi. huhu.
pasal ape? akak aku cakap kalo aku g masuk, xleh r nak tgk dia kawen nanti.
so aku yang sebagai adik mithali ni pun membatalkan niat aku nak g
(ahhhh, sudah la sidi, takot cakap r takot. ade je alasan ko.hahahaha.)

k r peeps. aku update blog ni pun pasal aku da xleh tido pas subuh tadi. so, perut aku da lapar n aku nak g sarap dulu. ade sape2 nak ikot?
huh, sure seko2 xbangun tido lagi. standard r ari sabtu, sape suruh terejal bangun awal sangat. padan muka ko sidi. haha.
k peeps. chaw...